Hälsosamma hushållsbestyr …

2018-02-08 15:18

… tror jag i alla fall att jag håller på med idag. Mitt bordssmör börjar tryta och då är det dags att blanda till mitt ”hemgjorda” smör. Receptet har jag publicerat tidigare, men det är för några år sedan.

Gör så här:

½ kg normalsaltat smör – 3 dl rapsolja – 2,5 dl vatten – 1 tsk salt. Att tillsätta några teskedar Örtkrydda är inte helt fel, men allt efter tycke och smak. Låt blandningen stå framme några timmar för att anta nära rumstemperatur, annars blir den svår att blanda. Fram med elvispen och degkrokarna eller hushållsassistenten – om du har en sådan. Det tar sin lilla tid att få ihop blandningen, men gott blir det och dessutom riktigt lätt att breda. Paketera i lämpliga burkar och det du inte ska använda omgående kan du med fördel frysa in. Så här ser ”min” blandning ut i färdigt skick.

100_0652-300x199

Dessutom tror jag mig veta att det är ganska hälsosamt med rapsolja. I hälsans tecken citerar jag en känd engelsk författare – Aldous Huxley (1894-1963) ”Den medicinska forskningen har gjort så enorma framsteg, att det praktiskt taget inte finns någon frisk människa längre”.

God eftermiddag världen !

4 kommentarer om “Hälsosamma hushållsbestyr …”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *