”Jag är lite bortskämd”

2017-06-16 18:21

Amatörtränaren Hampus Eriksson är med i travets elitserie för nionde gången på lördag.
– V75 är alltid det stora målet, säger Hampus, 27, inför Kasper Sånnas V75-start i Boden.

hampuse
Hampus Eriksson och Kasper Sånna.

V75-cirkusen är ingen nyhet för Skelleftetravets amatörtränare Hampus Eriksson. Under lördagens midnattstrav i Boden gör han sin nionde rikstotostart som tränare.
– Att ta sig till V75 är alltid det stora målet och jag är lite bortskämd. För mig som amatör är det som att en korpenspelare skulle få vara med i en NHL-match, säger Hampus.

Kasper Sånna var ostartad när han kom till Hampus stall i Spisen utanför Kåge förra våren. Ett år senare gör den femårige fuxen V75-debut.
– Han var startklar när han kom. Han tog pengar i varje start under sommaren, men i höstas strulade det och jag fick ingen ordning på honom. Nu under våren vände det, bara sådär.

Kasper Sånna, som har tjänat 53 600 kronor på 14 starter, startar i klass II som är öppet för hästar som har tjänat upp till 200 000 kronor.
– Han står väldigt hårt inne i loppet, men när han hade så mycket poäng valde jag att anmäla ändå. När man går ut i hårda gäng så brukar man få igen det längre fram.

Hästen gör inte bara sin första V75-start i helgen – distansen 2 640 meter är också något nytt för Kasper Sånna.
– Distansen passar jättebra. Kusken Jenny Engfors har kört tre fantastiskt fina lopp på slutet och hästen har inte behövt gå sig trött någon gång. Nu när vi är med i V75 ska han väl få springa sig trött en gång, säger Hampus och skrattar.

Hur långt sträcker sig dina förhoppningar i V75-3?
– Han är inte sämre än någon annan, men skulle han få med sig en slant skulle jag bli kalasnöjd.

Hampus har också ett färskt nyförvärv i stallet. Det handlar om nioårige Mick Jägers, en häst som har tränats av bland andra Robert Bergh och Åke Svanstedt.
– Mick Jägers påminner om min tidigare häst Lotto Lavec. Han är stark som en björn och en riktig långskubbare.
1.15,5 i comebacken

Han har fått ett lopp i kroppen efter ett långt uppehåll.
– Mick Jägers gick 1.15,5 i comebacken och det är bra med tanke på att han hade varit borta i åtta månader, säger Hampus Eriksson om sitt nyförvärv som startar i ett stayerlopp utanför V75-ramen.

Victory-Va-Bene
Victory Va Bene.

Nioårige Victory Va Bene, som tog sju segrar i Hampus regi, är såld och tränas sedan i vintras av Lindesbergs Jimmi Ehlers.
– Han stod hos Ehlers när jag jobbade där, så han känner sig som hemma, säger Hampus Eriksson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *