Tillit är ett perfekt ord.

2016-06-04 12:20

Kristdemokraterna  har  analyserats fram och tillbaka de senaste veckorna i pressen, speciellt efter den senaste opinionsmätning som SCB presenterade i veckan.  Idag har Ebba Busch Thor blivit intervjuvad i TV och gett sin syn på sitt parti. Trygghet , tillit och en grund att fortsätta sitt arbete som gruppledare känns förankrad hos henne. Vi lever i ett samhälle , där tillit är en bristvara, där värdegrunden i vårt samhälle inte är något som politiker talar om då det gäller samhällets svåra frågor, det gav den nyligen sända partiledardebatten en aning om.

Våra hjärtefrågor om familjens betydelse för alla inte minst för ett stabilt samhälle, är ett område som Ebba nämnde alltid är ett aktuellt och viktigt område att ständigt ta nya tag, då samhället förändras. Samtidigt som föräldrarollen för båda föräldrarna inte har blivit annorlunda, utan det gäller ansvar till 100 % för varje barn. På detta område känns KD ha en nyckelroll , även för föräldrar som inte är födda i Sverige.

Vi lever i en förändrad värld, där det senaste årens invandring har skapat en helt ny situation för vårt land och oss svenskar. Jag ser att många ledande S- skribenter är kritiska till uttalanden från partiet, då vi kräver hårdare tag ex, att kräva hårdare tag mot IS-anhängare, vilket vi var tidiga med att påpeka.Man vill verkligen ge en bild av ett splittrat parti. Jag analyserar vårt partis ställning på detta sätt. Vi har så många medlemmar och sympatisörer som aktivt deltar i engagemang för asylsökande och invandrare, och på ett nära sätt ser verkligheten , att många inte får SFI-undervisning, bostad och jobb även sedan de har fått permanent uppehållstillstånd, att vi inser att vi måste ha kvalitet inte bara kvantitet. Vi måste arbeta på många nivåer för att komma framåt. Via FN, EU lika väl som i praktisk politik. Och det gör vi engagemang i landsting och kommuner. Den lilla människan är vårt fokus.

Vi måste ha tillit till människans förmåga att tillsammans är vi starkare än allt som vill bryta ner. Tillit och tillsammans känns bra.På Måndag är det Sveriges Nationaldag. Tack för att vi får fira med Sveriges flagga i topp.

Lena Sandberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *