Magnus Oscarsson, riksdagsman för KD besöker Burträsk och Skellefteå

2016-02-02 15:44

I kylen i min affär  står det ibland  en lapp för mig som kund. Smöret från Norrmejerier är slut! Börjar en klocka ringa för dig och mig. ?Kanske minns du uttrycket,  ”Man saknar inte kon förrän båset är tomt”? Så är situationen idag . Mjölkersättningsnivån är samma som för 30 år sedan! Hur ska en modern bonde kunna klara att få någon utkomst , då investeringar av många slag är ett måste.? Varje vecka slutar 5 mjölkbönder sin verksamhet i Sverige. Det är KATASTROF  inte kris. Men ser vi några rubriker om detta??

Om våra svenska mjölkbönder lägger ner , växer de öppna landskapen igen , viktiga arbetstillfällen försvinner, vi får köttbrist också  om mjölkbönderna slutar. Då hjälper inga TV-program typ  Bonde söker fru eller Sveriges unga bönder.  Att kunna köpa närproducerat , bra kött och fläsk har blivit populärare nu, men hur länge finns våra lokala bönder i vår kommun.?Viktiga insatser görs. Det privata slakteriet i Burträsk har redan fått stor uppmärksamhet, liksom Saluhallen  på samma ort. Burträsk är en ort med många kreativa och duktiga företagare, som vi ska vara stolta över.

På måndag den 8/2 kommer Magnus Oscarsson till Skellefteå. I riksdagen har han  tagit strid för landets bönder , vilket har uppmärksammats bl.a. i tidningen Land. Magnus menar att nu måste en kriskommission tillsättas för att rädda situationen. Redan 2012 var det mjölkuppror i vissa delar av landet via LRF , men det måste hända något mer konkret. Magnus besöker slakteriet i Burträsk , informerar sig om saluhallen och Norrmejeriers verksamhet, samt avslutar besöket i Burträsk med besök hos bonden Mikael Olofsson i Renbergsvattnet och Erik Lindström i Ragvaldsträsk. På aftonen blir det föredrag vid Kristdemokraternas årsmöte  i IOGT/NTO-lokalen. Vi anser att det är vår plikt att berätta om en otäck verklighet, som får oerhörda konsekvenser för oss i Sverige, om ingenting görs .Magnus står för engagemang och kunskap, Vi ska lyssna på honom. Och agera!!

Lena Sandberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *