Fångstrapport och lite ”snö på isen snack”

2017-03-28 10:04

Jassi, det har blivit en del pass nu sista tiden men fisket har inte gått känna igen. Jag tror iofs att ställena jag har valt är svåra vatten men kan inte skylla allt för mycket på det. Dom flesta passen har det bivit 1-4 gäddor och ingen över 5 kg ens förutom ett pass, då blev det ca 35 gäddor varav största vägde 7-8 kg. Varken mätte eller vägde den eftersom jag just hade börjat sätta ut spöna och att gäddan inte var så stor att den var värd att dokumentera men jag skulle gissa på 105 cm och 7,5 kg ungefär. En så dag när man får 35 gäddor har man prickat rätt både när det gäller dag och plats. Då högg det på allt, jag fick slut levande mört och började då köra med död mört, det spelade ingen roll. Det högg ändå. Sen provade jag även död och levande abborre vilket också resulterade i fäll. Så det här med att man spekulerar i om olika betesfisk funkar eller inte tror jag inte är så avgörande i slutändan så länge man är på rätt plats vid rätt tillfälle.

Igår blev det ett kortare pass pga snö och regn på förmiddagen och då blev det ingen gädda men däremot ca 45 fina mörtar och 2 stora abborrar på pimpel. Abborrarna vgde 600 resp. 870 gram. Dom båda var otroligt grova och höga.

dsc_0066

Den på ca 7,5 kg

dsc_0077

Otroligt grov gädda.ser inte bra ut hur den ligger men var några cm vatten den låg i.

dsc_0104

Abborren på 870 gram

 

dsc_0068

fin teckning

Det har varit intressant vinter i år, på ett dåligt sätt.

2014 försvann snön från isen runt 8-10e mars. 2015 runt 10-12e och förra året 8-10e. i år försvann den till viss del 26-28 e mars. Det är ju fortfarande kvar en hel del snö på vissa sjöar i vikarna osv. Obs! Nu utgår jag framförallt från vattnena runt mig, örviken, ursviken och några sjöar i närområdet. Det skiljer sig alltid beroende på hur stor sjön är, om det är öppet runtomkring eller branta slutningar på land osv. Finns ju även vissa lokala platser där det ofta kommer mer snö än på andra ställen eller där det ofta är mildare/kallare. Där det samlas mest snö är oftast lite mindre sjöar där det dessutom är branta sluttningar. Där blåser inte snön i väg på samma sätt som en större sjö. Kusten kan vara lite osäker dessutom, ofta kommer där lite mer snö i form av snökanoner tidigt på vinter, samtidigt som det ofta är lite mildare där i och med att havet värmer och därför kan isen lägga sig lite senare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *