1a mars

2017-03-01 12:51

För ett år och 6 dagar sedan fick jag min hittills största ismetade gädda på 12,5 kg (113 cm). Då var det ganska mkt snö på isen men det tinade för fullt och skulle komma att göra det i veckor framöver enda fram  till att våren kom. Nu sitter man här och det vräker ner snö, just nu ligger det säkert 60-70 cm snö varav 35-40 har kommit senaste dagarna. Det är vitt överallt, träden är så snötäckta att det knappt går urskilja om det är en tall eller björk man tittar på. Har inte varit på isen på någon vecka men kan tänka mig att man skulle kunna gräva ett hål i snön och gömma sig till våren kommer.

Fiskeabstinensen är sjuukt påtaglig, ovanligt mycket faktiskt! Jag antar att det beror på att bara för typ två veckor sen var isen snöfri, solen visade sig flera timmar och den förvandlade faktiskt snön på yttertaket till vattendroppar trots att det var minusgrader i luften. Man fick känslan av att våren var här och plötsligt händer detta…. Jobbiga saker går oftast lättare att hantera om man är inställd på det och det var jag INTE nu. Huvva!

Om man kollar vädret idag så visar smhi några minusgrader och en plusgrad som varmast sista dagen på prognosen (alltså fredag 10e mars). Yr och fiskeprognos.se visar 6 plusgrader som varmast och sol. Även om vädret inte ofta har rätt när det är så långt bort så känns det ganska lovande då två rapporter visar samma. Jag håller tummarna för just då har jag möjhlighet att fiska två dagar i rad och då det dessutom är fullmånehelg så känns det ännu bättre.

Tack för visat intresse!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *