En fladdrande opposition!

2015-04-16 22:22

Folkpartiet hoppar av Försvarsförhandlingarna……… Är det någon som är förvånad? Det har väl varit Fp:s strategi sedan Bengt Westerberg!

Fp har aldrig varit intresserad av en bred överenskommelse. De är ute efter konflikten och bilden av att de faktiskt står för något!

Centerpartiet i Västerbotten förnekar sig inte heller. De gör allt i sin makt för att misstänkliggöra Regeringens planer på att bygga Norrbotniabanan och försöker samtidigt framstå som om de ar järnvägens främsta företrädare.

De hänvisar till ett Stämmobeslut om att Norrbotniabanan ska byggas…… Bra! Om C verkligen står för sitt ord har de alla möjligheter att göra en bred överenskommelse med regeringen och Vänsterpartiet och säkra bygget oavsett valutgångar framöver!

Det skulle, i.o.f.s. , helt bryta med de senaste 8 årens politik som gått ut på att säga nej till alla satsningar på en Norrbotniabana och som faktiskt lett till de förseningar som Regeringen nu har att lösa! Regeringsmakten var tydligen viktigare än att driva den politik man säger sig stå för.

Moderaten Edvard Riedel för dock hyckleriet till oanade höjder när han i en debattartikel försöker lyfta fram nödvändigheten av en Norrbotniabana………  Den Moderatstyrda alliansen hade Regeringsmakten i 8 år. De hade alla möjligheter att besluta om en Norrbotniabana men om Centern var svag i frågan så var Moderaterna direkt mot!

 

Även här i Skellefteå tycks oppositionen ha släppt  all värdighet i kampen för mediautrymme. Vid det senaste Kommunfullmäktige ställde man sig bakom förslaget på Årsredovisning för Kommunen helt utan reservation men man ville ändå föra ett ”yttrande” till protokollet där man klargjorde sin åsikt. Ett klassiskt exempel på att äta kakan och ha den kvar.

Detta kan jag tycka mest bara är fånigt men vi kommer att se värre populistförslag på Kommunfullmäktiges budgetsammanträde till veckan där man vill sälja av kommunal egendom och föra vinsten in i driftsbudgeten. Detta vet man är ett felaktigt sätt att bedriva kommunal verksamhet men lockelsen att kunna hävda större satsningar än S tycks vara för stor.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *