Brofrågan inte död…..

2015-03-20 00:50

Hej!

I dagens tidning står det om de tre Konsultfirmornas förslag om hur trafiksituationen i centrala Skellefteå ska lösas. Ingen av dem föreslår en ny Centrumbro och därför borde väl den frågan vara död och begraven.

Det är också den slutsats bromotståndarna gjort efter att ha sett förslagen presenteras.

Jag är inte så säker……..

Efter att ha sett förslagen blir jag mest förvirrad.

Om, jag tolkat förslagen rätt så vill man stänga Parkbron för fordonstrafik och smalna av såväl Kanalgatan som E4 genom sta’n.

Ingen av firmorna presenterar heller en vettig trafiklösning för Kulturhus eller resecentrum

Det enda förslagen tagit fasta på är målet att minska biltrafiken……..

Men om nu inte vi lyckas få Skellefteborna att köpa Elcyklar från IKEA (som en av firmorna föreslog) eller ta bussen vad händer då?

Alla förslag byggde också på att E4 skulle flyttas ut ur centrum, en fråga som kommunen inte äger och som inte finns med i statens planer över huvud taget. Den rådande planen räcker dock endast till år 2025 så det kan hända nån gång i framtiden men ingen vet när.

Ett av förslagen hade faktiskt en del intressanta trafiklösningar men de byggde på att en kommande Norrbotniabana grävs ner genom stan. Inga beslut är ännu tagna om Norrbotniabanan och hittills har banverket (eller vilka det nu är) varit ytterst tveksam till planerna på att gräva ned banan under mark då det skulle kosta 2500 miljoner mer.

Förslagen var dock väldigt fina att se på och de visade på många coola byggnationer men det tycks också som om de räknar med plusgrader och snöfritt.

Jag kan dock ha fel och läsarna uppmanas att själva sätta sig in i förslagen (följ länken nedan).

http://www.skelleftea.se/centralastan

 

Det finns dock en del guldkorn i vaskpannan och de är värda att ta med i framtida planering men jag är rädd att fina bilder och fromma förhoppningar inte kommer att hålla för framtidens kommunikationsbehov!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *