Blodkorv

2014-12-25 22:22

Hej!

Så här på Juldagen är det kanske läge att delge er lite av mina Jultraditioner!

Varje juldag (bokstavligen) sedan jag föddes har jag varit med familjen och ätit Blodkorv. De första 36-37 åren var det Farmor som stod för Julkorven. Sedan hon gått bort har ansvaret för korven delats.

I år höll vi till hemma hos mig (med min farbror Sören som huvudansvarig för Blodkorven). Enligt honom så har han också ätit blodkorv varje Juldag sedan han föddes (i den mån han mindes de första tre-fyra åren 🙂 ) så vi pratar om en 60-årig (minst) tradition!

2014-12-25 11.15.41  2014-12-25 11.17.23

1. Blodet hälls upp                     2. Blod och vatten

2014-12-25 11.19.27  2014-12-25 11.24.31

3. Korn- och vetemjöl                  4. Vetekli, kryddpeppar & salt

2014-12-25 11.29.55 2014-12-25 11.50.45

5. Rör ihop                                 6. Häll upp i tygpåsar!

2014-12-25 11.59.25

7. Koka i ung. en timma!

Till saken hör att jag avskydde den där korven de första 10-15 åren men nu är det svårt att tänka sig en juldag utan den och nu är den faktiskt riktigt god 🙂

God Jul!

En kommentar om “Blodkorv”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *