Gör återvinning enklare i glesbygd

2017-12-04 17:03

atervinning-tidningar-17

Det ska vara enkelt att sortera sopor och återvinna tidningar och förpackningar. Därför vill vi i Centerpartiet se rullande återvinningsstationer i byar som ligger långt från tätorten. Det är inte rimligt att behöva köra fem mil enkel väg för att lämna ifrån sig kartonger, plast, glas, tidningar och metallburkar för återvinning, som de i Kalvträsk behöver göra för att sortera miljövänligt. Vi vill ha en Returbuss.

Centerpartiets Carina Sundbom har motionerat till Skellefteå kommunfullmäktige om att Skellefteå kommun ska påbörja ett samarbete med förpackningsåtervinningsföretagen för att underlätta för invånarna att återvinna på hemmaplan. Kostnaden för införskaffning och drift av en Returbuss för insamling av avfall för återvinning behöver utredas och en rutt för var Returbussen ska verka behöver tas fram.

Tyvärr verkar S-majoriteten inte intresserade av att lösa insamlingsproblemen ute i byarna långt från tätorten. De hänvisar till att vänta på beslutet från en regeringsutredning om vem som ska ansvara för insamlingen.

Vi i Centerpartiet vill inte vänta längre. Vi vill att det redan nu tas fram lösningar för de som bor långt från tätorter. vi föreslår en Returbuss.

Det behövs nytt ledarskap i Skellefteå!

// Carina Sundbom, gruppledare Centerpartiet i Skellefteå

Carina Sundbom

Carina Sundbom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *