Jag utmanar Veronica Lindholm (S) på debatt om den svenska modellen.

2016-03-18 13:37

Jag utmanar den socialdemokratiska riksdagsledamoten Veronica Lindholm på debatt om den svenska modellen. Utmaningen hänger samman med en krönika som Veronica Lindholm publicerat i dagens Norran där hon inte presenterar en enda ny möjlighet för nyanlända att ta sig in på arbetsmarknaden.

Veronica Lindholms och socialdemokraternas politik är på väg att skapa ett nytt klassamhälle. Jag ser allvarliga tecken på hur utanförskapet ökar i Sverige. Särskilt nyanlända har svårt att hitta jobb och egen försörjning.

Liberalerna har under den senaste tiden presenterat förslag för att sänka trösklarna in på den svenska arbetsmarknaden. Fokus ligger på att det måste skapas fler enkla jobb. Det handlar givetvis om att utveckla arbeten inom RUT-sektorn, det kan handla om att återinföra vårdbiträden i sjukvården men det handlar inte minst om att införa en ny anställningsform, startjobb. Ett startjobb ska ha en låg lön, en lägre inkomstskatt och vara befriat från arbetsgivaravgift. Målgruppen för startjobb ska vara unga och nyanlända.

Veronica Lindholms krönika i dagens Norran argumenterar i förtäckta ordalag mot Liberalernas förslag om sänkta trösklar in på arbetsmarknaden. Detta ser jag som en utmaning till debatt. Jag vill veta vad Veronica Lindholm och Socialdemokraterna menar. Är de emot social rörlighet och egen försörjning?

Min debattutmaning innebär att Veronica Lindholm får möjlighet att föreslå tid och plats för debatten. Mina krav är att den ska äga rum under april månad i Skellefteå och att den ska vara offentlig. Det kan ske på Medlefors folkhögskola, som är arbetarrörelsens hemmaplan, eller som en webbsänd studiodebatt på Norran.se. Veronica avgör var hon vill möta mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *