Byggs nya Skellefteå lasarett för 80 000 invånare?

2018-04-05 12:15

PRESSMEDDELANDE:

I en interpellation till landstingsstyrelsens ordförande, Peter Olofsson (S), vill moderaten, Andreas Löwenhöök, veta om utvecklingsplanen för Skellefteå lasarett är dimensionerad efter en befolkningsökning i Skellefteå.

I interpellationen konstaterar Löwenhöök att fastighetsutvecklingsplanen för sjukhuset i Skellefteå antogs före beskedet att företaget Northvolt planerar att bygga Europas största batterifabrik i kommunen. En etablering som, vid en fullt utbyggd fabrik, antas leda till en kraftig befolkningsökning i Skellefteå.

– Jag menar att vi politiskt måste vara följsamma och ha beredskap för att möta ett ökat behov av välfärdstjänster, om vi får en stark befolkningstillväxt som följd av Northvolts etablering. Det handlar bland annat om landstingets hälso- och sjukvård, säger Andreas Löwenhöök.

Löwenhöök vill också veta på vilket sätt landstingsstyrelsen planerar för en utbyggd primärvård i Skellefteå om befolkningen i kommunen skulle öka mer än idag

– Många skelleftebor upplever idag att den nära vården är på tillbakagång i Skellefteå. Jag vill veta vad den politiska landstingsledningen har för planer att bryta den trenden och hur de tänker möta ett ökat behov av primärvård, säger Andreas Löwenhöök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *