Moderaterna vill hedra Skellefteås veteraner

2017-05-29 21:12

Idag, på Veterandagen, har Moderaterna i Skellefteå lämnat in två förslag för att hedra och uppmärksamma de militära och civila veteraner som är bosatta i kommunen. I en motion föreslår partiet att kommunen ska inrätta en lokal minnesplats och/eller ett lokalt minnesmärke för veteraner. Moderaterna säger därmed ja till ett medborgarföralg med närliggande innehåll. Det andra förslaget är att Skellefteå kommun ska delta i Veteranmarschen 2017, som går i mål i Skellefteå.

Moderaterna anser att Skellefteå kommun ska göra mer för att hedra Skellefteås veteraner. En minnesplats eller ett minnesmärke skulle innebära att veteranernas viktiga insatser för fred, frihet och en bättre värld uppmärksammas och synliggörs för den bredare allmänheten. Det kan bidra till att öka kunskapen hos befolkningen.

Skellefteå kommun har flaggat idag.

Efter initiativ från Moderaterna så flaggade Skellefteå kommun idag, även om Veterandagen som flaggdag infaller först nästa år. Det är bra! Men efter att ha pratat med några organisationer som samlar veteraner så är min bild att kommunen bör göra något mer för att uppmärksamma de veteraner som är bosatta i Skellefteå. Till exempel genom att delta i Veteranmarschen som går i mål här.

 

Läs mer i motionen och skrivelsen här:

Motion – Hedra Skellefteås veteraner

Skrivelse – Veteranmarschen

 

 

Andreas Löwenhöök

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *