Moderaterna är väldigt oroade över företagsklimatet

2016-09-20 11:15

1447426757270_79ac7457-d9d4-4189-bf96-e2e70ac8980d

Svenskt Näringslivs kommunranking för 2016 visar på ett ras för Skellefteå kommun till med 39 platser till placering 241 av 290 kommuner. – Moderaterna ser mycket oroande på den stark negativa trend som finns kring företagsklimatet och de risker det för med sig för kommunens framtida utveckling, säger Johan Söderberg tf oppositionsråd.

– Vi har under lång tid sett att det finns stora utmaningar i att utveckla det lokala företagsklimatet i Skellefteå kommun och därför har vi lagt ett stort antal förslag för att utveckla företagsklimatet, säger Johan Söderberg. Ett av de områden vi har prioriterat är frågan kring kommunens konkurrens mot näringslivet. Där ser vi nu på rankingen att Skellefteå kommun fallit ytterligare någon plats och är nu sämst av landets 290 kommuner när det gäller konkurrensen mot näringslivet, fortsätter Johan Söderberg.

– Inom det området har vi bl a två konkreta förslag som handlar om att införa utmaningsrätt och att genomföra en extern översyn av kommunens verksamheter i syfte att identifiera och avveckla de verksamheter som idag bedrivs på en konkurrensutsatt marknad, fortsätter Johan Söderberg.

Den ranking som idag presenterats av Svenskt Näringsliv med en ranking över samtliga delområden visar på att Skellefteå kommun tappar mark på 9 av 12 områden i enkäten. Frågan där företagarna ger ett sammanfattande omdöme är det område där Skellefteå kommun rasar flest placeringar och faller från placering 178 till 236.

– Den kraftiga försämringen av det sammanfattande omdömet visar på ett stort behov för Skellefteå kommun att tydligt agera för att bidra till att förbättra företagsklimatet på alla områden, säger Johan Söderberg. Inom alliansen har vi nyligen presenterat ett stort antal konkreta förslag kring hur Skellefteå kommun kan utveckla förutsättningarna för ett växande näringsliv i Skellefteå. Därför hoppas vi att det här ska bidra till att majoriteten ska se allvaret i frågan och se till att lägga skarpa förslag på förbättringar i det näringslivspolitiska handlingsprogram som arbetas fram, avslutar Johan Söderberg.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *